Varaa aika Tarinankerturin haastatteluun

Olet lämpimästi tervetullut Tarinankerturin haastatteluun! Tarinankerturi ikuistaa tarinasi tekstiksi lempeästi ja luottamuksellisesti sekä kiteyttää rönsyilevänkin kerronnan yhtenäiseksi ja kertojansa näköiseksi tarinaksi. Tarinastasi jää sinulle ja läheisillesi kaunis muisto pitkäksi aikaa. Huom.! Tällä hetkellä haastatteluita järjestetään vain virtuaalisesti ja puhelimitse.


Kiitos tarinani kirjoittamisesta sanoiksi. Olen lukenut sen monta kertaa läpi. Miten paljon ehdinkään sanoa ja kertoa. Elämän pohdintaa ja sisäistä kasvua. On hyvä välillä pysähtyä oman elämänsä äärelle.
(Tarinankertojan palaute)

Tarinankerturin haastattelun vaiheet

  1. Tilaa haluamasi tarinapaketti sähköpostitse tai tarkista tarinapakettisi tiedot lahjakortistasi.
  2. Varaa aika Tarinankerturin haastatteluun varauskalenterista, sähköpostitse tai tekstiviestitse/WhatsApp-viestitse. Varaushetkellä laskun tulee olla maksettuna.
  3. Haastattelu toteutetaan sovittuna ajankohtana. Varaathan etänä tapahtuvalle keskustelulle häiriöttömän tilan.
  4. Tarinankerturi kirjoittaa tarinan ja toimittaa sen sinulle (tai lahjan saajalle/antajalle) sovittuna aikana ja sovitussa muodossa. Arvioitu toimitusaika vahvistetaan haastattelun yhteydessä.

Tarinahaastattelujen enimmäiskesto on 3 tuntia/päivä. Ota tarvittaessa yhteyttä aikataulutuksesta.

Oman tarinan kertominen oli kokemuksena minulle merkityksellinen ja oli kiinnostavaa nähdä, mistä kaikesta tuleekaan puhuttua. Ilmapiiri oli luottamuksellinen, joten asioista oli helppo kertoa, vaikka vähän jännittikin, millainen kirjallinen lopputulos tarinasta syntyy. Valmis teksti herätti monenlaisia tunteita, liikutusta ja itsekritiikkiäkin, toisaalta myös myötätuntoa itseä kohtaan. Tuntui jotenkin voimauttavalta saada lukea oma tarina tekstinä.
(Tarinankertojan palaute)

Tarinahaastatteluun valmistautuminen

Millaisen tarinan sinä haluat kertoa?

Ennen tarinahaastattelua on hyvä hieman pohtia, millaisia yleisiä teemoja ja kokonaisuuksia haluaisit käsitellä. Aikajanan tai kohokohtien luonnostelu voi auttaa asian lähestymisessä.

Sinun ei silti tarvitse käyttää paljon aikaa valmisteluun, vaan voit luottaa siihen, että tarinankerturi ammattilaisena huolehtii haastattelun etenemisestä ja johdattelee tarvittaessa kertomustasi tarkentavilla kysymyksillä. Voit kertoa vapaasti ja antaa tarinasi kuljettaa sinua sinne, mihin se sitten viekin.

Tarinasi voi käsitellä mitä vain aihepiiriä – lapsuutta, perheen ja suvun vaiheita, rakkaus- ja ihmissuhteita, työelämää, elämän käännekohtia ja oppeja tai vaikkapa rakasta kotiseutuasi, lemmikkiäsi tai harrastustasi. Voit keskittyä suuriin draaman kaariin tai pieniin oivalluksen hetkiin – valinta on sinun, sillä tarina on sinun.

Elämäntarinoiden valoisat ja varjoisat sävyt ovat yhtä tervetulleita, eikä kerrottua tarinaa tarvitse kaunistella tarinankerturia varten. Olen lempeästi ja luottamuksellisesti läsnä sinua ja tarinaasi varten. Tarinasi voi olla totta, kuviteltua tai vielä unelmaa – lähden liikkeelle siitä, että jokainen esiin nouseva tarina on sellaisenaan merkityksellinen ja taltioin kuulemani tarinan kertojan omin sanoin. Tarkastelen kuitenkin tarinaa myös mahdollisten lukijoiden näkökulmasta ja esitän täydentäviä kysymyksiä.

Voit antaa tarinan tueksi myös muita aineistoja (mm. kuvia, kirjeitä ja lehtileikkeitä), mutta lisämateriaalien määrä on tarpeen suhteuttaa käytettävissä olevaan aikaan ja huomioida myös materiaalin käsittelyaika.

Jaetuissa tarinapaketeissa hääparin, puolisoiden, perheen tai ystäväporukan kesken tarinankerturi voi haastatella kertojia yhdessä tai erikseen – tai yhdessä ja erikseen. Näin voi nousta esiin jotakin sellaista yllätyksellistä ja kaunista, mitä ei ole ehkä ennen tullut kasvokkain ilmaistua.

Millaisen tarinan sinä haluat kertoa ja ikuistaa muistoiksi?

Haastattelun toteutus

Tapaamme haastattelua varten viihtyisässä valmennustilassani Hämeenlinnan keskustassa (MyllyKulman yrityskeskus, Turuntie 4-6, Kauppakeskus Goodmanin vieressä), Zoom-neuvottelualustalla tai puhelimitse.

Katso saapumisohje MyllyKulmaan tästä

Etänä toteutettavissa haastatteluissa soitan sinulle puhelimitse sovittuna aikana tai voit liittyä sähköpostiin saamallasi linkillä Zoom-videoneuvotteluun. Varaathan tällöin häiriöttömän tilan keskustelua varten.

Vahvistan sinulle haastattelun yhteydessä tarinasi valmistumis- ja toimitusajan.

Huom.! Tällä hetkellä haastatteluita järjestetään vain virtuaalisesti ja puhelimitse.