Anna hääparille tai läheiselle tarinan lahja

Anna tarinan lahja hääparille, isovanhemmalle tai läheiselle, jolla on jo kaikkea mutta jolle toivot hyvää mieltä ja merkityksellisyyttä. Tarinankerturi taltioi rönsyilevänkin kerronnan lempeästi ja luottamuksellisesti lahjan saajan omin sanoin. Lahjastasi jää kaunis muisto pitkäksi aikaa!

Anna hääparille tai läheiselle tarinan lahja

Onko sinulla läheinen, jonka tarina ansaitsee tulla ikuistetuksi? Ehkä lahjan saaja haluaisi kertoa elämänsä vaiheista, seikkailuista, rakkaudesta, kasvusta ja ihmissuhteiden draaman kaarista.

Millaisen tarinan hän haluaisi jättää jälkeensä, muistaa itse ja hänestä muistettavan? Oli tarina totta, tarua tai vielä unelmaa, tarinankerturi pukee sen sanoiksi kertojaa ja jälkipolvia varten.

Elämämme juonenkäänteisiin saattaa kietoutua muita ihmisiä, joiden asioita emme koe voivamme kertoa muille, jolloin tarinan voi käydä läpi ensin luottamuksellisesti tarinankerturin kanssa. Tarinahaastattelu on aina myös voimauttava ja valmennuksellinen matka ajatteluumme ja itsetuntemukseemme.

Tarinankerturilla on taito kiteyttää rönsyilevä tai poukkoilevakin kerronta tai useamman haastateltavan muistelmat yhtenäiseksi ja kertojiensa näköiseksi tarinaksi.

Kiitos vanhempieni tarinasta! Olit saanut tehtyä juuri heidän näköisensä tarinan. He ovat halunneet laittaa tarinansa paperille, mutta eivät osaa kirjoittaa. He ovat kovia puhumaan, niin saivat nyt selitellä poukkoillen ja sä kokosit tarinaksi sen. Suosittelin tarinankerturin palveluja myös työkaverilleni, jolla on usein vaikea löytää appivanhemmilleen lahjoja. Sä oot kyllä taitava tossa!
(Tarinalahjan antajan palaute)

Millaisen tarinan lahjan saaja haluaa kertoa?

Tarinankerturille sopii mikä tahansa tarina, joka kertojalle on merkityksellinen – en arvostele tarinaa oikeaksi tai vääräksi, vaan taltioin tarinan sellaisena kuin sen haastattelussa kuulen ja tulkitsen. Tarkastelen kuitenkin tarinaa myös mahdollisten lukijoiden näkökulmasta ja esitän täydentäviä kysymyksiä. Kertoja voi antaa tarinan tueksi muita aineistoja (mm. kuvia, kirjeitä ja lehtileikkeitä).

Tarinoiden kaikenlaiset, valoisammat ja varjoisammat sävyt ovat tervetulleita, mitä kertoja kokeekin tärkeäksi ilmaista. Tarina voi olla totta, kuviteltua tai vielä unelmaa – lähden liikkeelle siitä, että jokainen esiin nouseva tarina on sellaisenaan merkityksellinen ja taltioin kuulemani tarinan kertojan omin sanoin.

Lue lisää Tarinankerturin haastatteluun valmistautumisesta

Voimme toteuttaa haastattelun Tarinankerturin valmennustilassa Hämeenlinnassa, videohaastatteluna tai puhelimitse. Kasvokkainen kohtaaminen on moniulotteisin, mutta etänä tapahtuva haastattelu riittää usein hyvin. Silloin hyvä varata häiriötön tila keskustelua varten. Huom.! Tällä hetkellä haastatteluita järjestetään vain virtuaalisesti ja puhelimitse.

Tarinankerturi taltioi tarinan täysin luottamuksellisesti. Teksti voi olla vain lahjan saajaa itseään varten tai hän voi julkaista ja jakaa sen toivomilleen henkilöille tai yleisöille.

Kiitos tarinani kirjoittamisesta sanoiksi. Olen lukenut sen monta kertaa läpi. Miten paljon ehdinkään sanoa ja kertoa. Elämän pohdintaa ja sisäistä kasvua. On hyvä välillä pysähtyä oman elämänsä äärelle.
(Tarinankertojan palaute)

Tarinankerturin haastattelun vaiheet

  1. Tilaa haluamasi tarinapaketti sähköpostitse. Saat sähköpostiisi laskun ja tulostettavan lahjakortin.
  2. Tulosta lahjakortti ja luovuta se lahjan saajalle.
  3. Lahjan saaja varaa ajan Tarinankerturin haastatteluun varauskalenterista, sähköpostitse tai tekstiviestitse/WhatsApp-viestitse. Varaushetkellä laskun tulee olla maksettuna.
  4. Haastattelu toteutetaan sovittuna ajankohtana. Varaathan etänä tapahtuvalle keskustelulle häiriöttömän tilan.
  5. Tarinankerturi kirjoittaa tarinan ja toimittaa sen sinulle (tai lahjan saajalle/antajalle) sovittuna aikana ja sovitussa muodossa. Arvioitu toimitusaika vahvistetaan haastattelun yhteydessä.

Tarinahaastattelun enimmäiskesto on 3 tuntia/päivä. Ota tarvittaessa yhteyttä aikataulutuksesta.

Tarinapakettien hinnasto

XS-paketti – 45 minuutin haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 6 h):
498 euroa (sis. alv. 24 %)
S-paketti – 1,5 tunnin (tai 2 x 45 min) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 11 h):
998 euroa (sis. alv. 24 %)
M-paketti – 3 tunnin (esim. 2 x 1,5 h) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 21 h):
1998 euroa (sis. alv. 24 %)
L-paketti – 4,5 tunnin (esim. 3 x 1,5 h) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 32 h):
2998 euroa (sis. alv. 24 %)
XL-paketti – 6 tunnin (esim. 4 x 1,5 h) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 42 h):
3998 euroa (sis. alv. 24 %)
XXL-paketti – 12 tunnin (esim. 8 x 1,5 h) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 84 h):
7998 euroa (sis. alv. 24 %)

Lisätunnit tekstitöistä 85 euroa (sis. alv. 24 %)

Jaetut tarinapaketit sopivat kahden henkilön yhteisen tarinan kertomiseen esim. hääparin, puolisoiden, ystävien tai lapsen ja vanhemman välillä. Laajemmat paketit voidaan jakaa useamman henkilön kesken, jolloin pääkertojan tarinaan voidaan yhdistää perheenjäsenten tai lähipiirin näkökulmia.

Kysy räätälöidyistä tarinapaketeista omaan tarpeeseesi. Mahdolliset matkakulut veloitetaan erikseen. Lasku on myös mahdollista jakaa osiin, jos lahjan antajia on useita.

Huom.! Tällä hetkellä haastatteluita järjestetään vain virtuaalisesti ja puhelimitse.

Muut palvelut

Haastattelukielet ja käännösversiot
Tarinankerturi laatii tarinat aina suomeksi, mutta voi toteuttaa haastattelun myös englanniksi tai saksaksi. Valmiista suomenkielisistä tarinoista voidaan teettää käännösversioita asiakkaan tarpeen mukaan, pyydä tästä erillinen tarjous.