Kerro oma, perheesi tai yrityksesi tarina

Haluatko kertoa oman tarinasi? Perheesi tai sukusi tarinan? Vuosisadan rakkaustarinan? Yrityksesi tai työurasi tarinan? Rakkaan harrastuksesi, ystäväporukkasi tai lemmikkisi tarinan? Oli tarinasi totta, tarua tai vielä unelmaa, tarinankerturi pukee sen sanoiksi lempeästi ja luottamuksellisesti.

Kerro oma, perheesi tai yrityksesi tarina

Haluaisitko sinä ikuistaa elämäsi juonenkäänteitä tarinan muotoon? Tarinasi voi käsitellä mitä vain aihepiiriä – lapsuutta, perheen ja suvun vaiheita, rakkaus- ja ihmissuhteita, työelämää, elämän käännekohtia ja oppeja tai vaikkapa rakasta kotiseutuasi, lemmikkiäsi tai harrastustasi. Ehkä värikkäimmät seikkailusi ja matkasi maailmalla ovat myös muistiin merkitsemisen arvoisia?

Millaisen tarinan sinä haluat jättää jälkeesi, muistaa itse ja sinusta muistettavan? Oli tarinasi totta, tarua tai vielä unelmaa, tarinankerturi pukee sen sanoiksi sinua itseäsi, jälkipolvia tai maailmaa varten.

Elämämme juonenkäänteisiin saattaa kietoutua muita ihmisiä, joiden asioita emme koe voivamme kertoa muille, jolloin tarinan voi käydä läpi ensin luottamuksellisesti tarinankerturin kanssa. Tarinahaastattelu on aina myös voimauttava ja valmennuksellinen matka ajatteluumme ja itsetuntemukseemme.

Tarinankerturilla on taito kiteyttää rönsyilevä tai poukkoilevakin kerronta tai useamman haastateltavan muistelmat yhtenäiseksi ja kertojansa näköiseksi tarinaksi.

Jos oman tarinasi tutkiminen ja ikuistaminen kutsuu sinua, ota rohkeasti yhteyttä ja kerro tarinaideastasi. Mietitään yhdessä, millä toteutustavalla tarinasi pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Olen käyttänyt Idaa tarinankerturina ja coachina. Molemmissa rooleissa Ida kykenee vahvan läsnäolon ja kuuntelun keinoin löytämään ja sanallistamaan asioita, joita ei koskaan omin avuin löytäisi tai varsinkaan sanoittaisi. Molemmissa prosesseissa sain oivalluksia, joita en koskaan omin avuin ilman ulkopuolista luottamuksellista ja samalla terävän analyyttistä keskustelukumppania olisi tavoittanut. Lämmin suositukseni.
(Tarinankertojan ja valmennusasiakkaan palaute)

Millaisen tarinan sinä haluat kertoa?

Tarinankerturille sopii mikä vain tarina, joka sinulle on merkityksellinen – en arvostele tarinaa oikeaksi tai vääräksi, vaan taltioin tarinan sellaisena kuin sen haastattelussa kuulen ja tulkitsen. Tarkastelen kuitenkin tarinaa myös mahdollisten lukijoiden näkökulmasta ja esitän täydentäviä kysymyksiä. Voit antaa tarinan tueksi muita aineistoja (mm. kuvia, kirjeitä ja lehtileikkeitä).

Tarinoiden kaikenlaiset, valoisammat ja varjoisammat sävyt ovat tervetulleita, mitä itse koetkin tärkeäksi ilmaista. Tarinasi voi olla totta, kuviteltua tai vielä unelmaa – lähden liikkeelle siitä, että jokainen esiin nouseva tarina on sellaisenaan merkityksellinen ja taltioin kuulemani tarinan kertojan omin sanoin.

Lue lisää Tarinankerturin haastatteluun valmistautumisesta

Voimme toteuttaa haastattelun Tarinankerturin valmennustilassa Hämeenlinnassa, videohaastatteluna tai puhelimitse. Kasvokkainen kohtaaminen on moniulotteisin, mutta etänä tapahtuva haastattelu riittää usein hyvin. Varaathan silloin häiriöttömän tilan keskustelua varten. Huom.! Tällä hetkellä haastatteluita järjestetään vain virtuaalisesti ja puhelimitse.

Tarinankerturi taltioi tarinasi täysin luottamuksellisesti. Teksti voi olla vain sinua itseäsi varten tai voit julkaista ja jakaa sen toivomillesi henkilöille tai yleisöille.

Kiitos tarinani kirjoittamisesta sanoiksi. Olen lukenut sen monta kertaa läpi. Miten paljon ehdinkään sanoa ja kertoa. Elämän pohdintaa ja sisäistä kasvua. On hyvä välillä pysähtyä oman elämänsä äärelle.
(Tarinankertojan palaute)

Tarinankerturin haastattelun vaiheet

  1. Tilaa haluamasi tarinapaketti sähköpostitse. Saat sähköpostiisi laskun.
  2. Varaa aika Tarinankerturin haastatteluun varauskalenterista, sähköpostitse tai tekstiviestitse/WhatsApp-viestitse. Varaushetkellä laskun tulee olla maksettuna.
  3. Haastattelu toteutetaan sovittuna ajankohtana. Varaathan etänä tapahtuvalle keskustelulle häiriöttömän tilan.
  4. Tarinankerturi kirjoittaa tarinan ja toimittaa sen sinulle (tai lahjan saajalle/antajalle) sovittuna aikana ja sovitussa muodossa. Arvioitu toimitusaika vahvistetaan haastattelun yhteydessä.

Tarinahaastattelun enimmäiskesto on 3 tuntia/päivä. Ota tarvittaessa yhteyttä aikataulutuksesta.

Tarinapakettien hinnasto

XS-paketti – 45 minuutin haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 6 h):
498 euroa (sis. alv. 24 %)
S-paketti – 1,5 tunnin (tai 2 x 45 min) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 11 h):
998 euroa (sis. alv. 24 %)
M-paketti – 3 tunnin (esim. 2 x 1,5 h) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 21 h):
1998 euroa (sis. alv. 24 %)
L-paketti – 4,5 tunnin (esim. 3 x 1,5 h) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 32 h):
2998 euroa (sis. alv. 24 %)
XL-paketti – 6 tunnin (esim. 4 x 1,5 h) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 42 h):
3998 euroa (sis. alv. 24 %)
XXL-paketti – 12 tunnin (esim. 8 x 1,5 h) haastattelu ja purku-/kirjoitustyö (n. 84 h):
7998 euroa (sis. alv. 24 %)

Lisätunnit tekstitöistä 85 euroa (sis. alv. 24 %)

Jaetut tarinapaketit sopivat kahden henkilön yhteisen tarinan kertomiseen esim. hääparin, puolisoiden, ystävien tai lapsen ja vanhemman välillä. Laajemmat paketit voidaan jakaa useamman henkilön kesken, jolloin pääkertojan tarinaan voidaan yhdistää perheenjäsenten tai lähipiirin näkökulmia.

Kysy räätälöidyistä tarinapaketeista omaan tarpeeseesi. Mahdolliset matkakulut veloitetaan erikseen. Lasku on myös mahdollista jakaa osiin, jos tilaajia on useita.

Huom.! Tällä hetkellä haastatteluita järjestetään vain virtuaalisesti ja puhelimitse.

Muut palvelut

Tarinavalmennus (ilman kirjoituspalvelua)
Oman tarinansa kirjoittamista ja kertomista pohtiville on tarjolla lisäksi Tarinankerturin tarinavalmennus, jossa käydään tarinasi keskeisiä aiheita, teemoja ja sanallistuksia luottamuksellisesti yhdessä läpi. Tarinankerturi voi myös sparrata sinua kirjoitusprojektisi viimeistelyssä valmiiksi tarinaksi tai elämäkerraksi. 1,5 tunnin tarinavalmennuksen hinta on 149 euroa (sis. alv. 24 %).

Haastattelukielet ja käännösversiot
Tarinankerturi laatii tarinat aina suomeksi, mutta voi toteuttaa haastattelun myös englanniksi tai saksaksi. Valmiista suomenkielisistä tarinoista voidaan teettää käännösversioita asiakkaan tarpeen mukaan, pyydä tästä erillinen tarjous.