Pelosta, unelmista ja elämän ohikiitävyydestä

Keskustelin tänään kahden ihanan naisen kanssa pelosta – näkyväksi tulemisen, epäonnistumisen, hylätyksi tulemisen, mutta myös onnistumisen ja menestymisen peloista. Entä jos ketään ei kiinnosta tai mitäs jos kaikkia kiinnostaa niin, että kiskotaan liikaakin eri suuntiin?

Meidän sisällämme saattaa olla upea unelma ja intohimoinenkin visio siitä, miten haluamme muita kohdata ja mitä maailmalle antaa. Sellainen paras visio on kuitenkin myös herkkä ja haavoittuvainen – samalla juuri sen todeksi eläminen saisi meidät ehkä syttymään ja rohkaistumaan sellaiseen minuuteen ja toimijuuteen, jolle unelmoimamme työ- ja yksityiselämä on täysin mahdollinen.

Tuumasin keskustelussa, että parhaalle itselle suurin pelko voi jopa olla se, jos jätämme mukavuuden halusta ja hissuttelun tarpeesta unelmamme toteuttamatta, jolloin meiltä jäävät myös tapaamatta juuri ne ihanat ihmiset, jotka sillä polulla kohtaisimme.

Silloin meiltä jäisivät kokematta ne ohikiitävän kauniit ja ainutkertaiset hetket, jotka ovat mahdollisia vain heidän, eikä kenenkään muun kanssa.

Elämä on oikeasti tosi lyhyt. Jos meille jokin on oikeasti tärkeää, sille on syytä tehdä tilaa ja antaa aikaa jo tänään. Ei viiden vuoden päästä tai sitten ehkä eläkkeellä oliivipuun varjossa.

Elämän tärkeät valinnat pitää tehdä tarkoin, kun lukitut vastaukset usein jäävät elämään pitkäksi aikaa. Puolivillaiset, haaleat tai vain ohuesti ilahduttavat lemmet, lämmöt ja ratkaisut (tai ei-kenenkään-mielestä-herkulliset kompromissipullat) eivät tee meitä onnellisiksi tai anna meille aitoa tyydytystä.

Onko elämässäsi asioita tai ihmisiä, joille on vaikea sanoa ei, mutta joita et silti jäisi hetkeksikään kaipaamaan?

Jos et liiaksi arkailisi, mitä sinä haluaisit tehdä elämälläsi? Mille ja kenelle sinä sanoisit kyllä?

Kun olet antanut itsellesi vastauksen, kysy itseltäsi, miten voisit ottaa tuon asian (tai ihmisen) suuremmaksi osaksi elämääsi, tekemistäsi ja olemistasi – vaikka sitten pieni askel tai suurempi loikkaus kerrallaan?