Kiehtovia kirjoittajuuden tarinoita

Amerikkalainen kirjailijakaverini kyseli Facebookissa leffasuosituksia, joten innostuin muistelemaan suosikkejani, joiden aiheena on kirjoittaminen tai kirjailijuus.

Laita ne teillekin tässä jakoon – silläkin ajatuksella, että teiltä saattaisi tulla vinkkejä uusista ihanuuksista, joihin voimme muutkin syventyä.

1. Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville (The Guernsey Literary and Potato Peel Society, 2018) – Lily James loistaa kirjailija Juliet Ashtonina, joka saa kirjeen häntä fanittavalta kirjakerholta natsimiehityksestä toipuvalta Guernseyn saarelta, päättää vierailla kirjakerholaisten luona ja rakastuu ikihyvikseen saarelaisten välittömyyteen ja lämminhenkisyyteen. Valloittava tarina, jonka haluan nähdä vielä monta kertaa uudelleen. Upeat maisemat myös!

2. Rakkauden sivut (The Notebook, 2004) – Ihanista ihanin tarina sanojen ja rakkauden voimasta. Teini-ikäisten Allien ja Noahin lomaromanssi kariutuu etäisyyteen ja perheen vastustukseen, mutta aikuisina he kohtaavat uudelleen. Allie on menossa naimisiin, mutta näkee lehtijutun Noahista ja haluaa kohdata Noahin vielä kerran ja selvittää välit. Rachel McAdamsille ja Ryan Goslingille 10++ roolisuorituksista!
3. Beatrix Potter – taiteilijaelämää (Miss Potter, 2006) – Renee Zellweger valloittaa Petteri Kaniinia ja muita paperilla hypähteleviä eläinhahmoja piirtelevänä ja lastenkirjoillaan yllätysmenestykseen nousevana vanhana piikana, joka löytää elämäänsä rakkautta ja myös oman paikkansa maailmassa.

4. Toscanan auringon alla (Under the Tuscan Sun, 2003) – Hurmaava Diane Lane on amerikkalainen kirjailija Frances Mayes, joka pakenee käsittelemään avioeroaan kiertomatkalle Italiaan ja saa päähänsä ostaa remonttikuntoisen maaseutuvillan. Ihania kyläläisiä, puolalaisia rakennusmiehiä, rakkautta, hyvää ruokaa ja itsensä löytämistä. Tähän leffaan en kyllästy koskaan! Federico Fellinin elämänohje “You have to live spherically, in many directions” ohjaa minuakin elämässäni ja yrittäjyydessäni.

Tässä neljä ensimmäistä, jatkoa seuraa pian. Jos sinulla on vinkkejä luovuudesta tai kirjoittamisesta kertovista elokuvista, kirjaathan ne kommentteihin.